Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Съветник от БСП в Каварна участвал в сбиване със съпартийци на европейски форум

Председателят на ОбС на БСП-Каварна Виктория Керчева, Кирил Бахнев и кметът на Каварна Нина Ставрева

Името на председателя  на младежката организация на БСП в Каварна Кирил Бахнев, който е и общински съветник от социалистическата партия в морския град, бе замесено в екшън, станал по време на летния лагер на Младежката организация на социалистите в Европа. За скандала, при който са бити трима млади социалисти от Пловдив, сред които д-р Любомир Паунов - лидер на младежкото БСП в Пловдив, съобщават редица медии от града под тепетата, както и национални медии.

Оказва се, че боят настанал още първата вечер на форума, гости на който бяха председателят на ПЕС Сергей Станишев и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Избухнал заради футболни страсти, примесени с алкохол.

Инцидентът станал през нощта на 30 срещу 31 юли в Албена. „Млади мъже нанесоха побой на пловдивския лекар д-р Любомир Паунов.  Той, братовчед му Иво Мурджев и техен приятел, се намирали в лятната градина на хотел в курорта. В един момент по техен адрес започнали да чуват обидни квалификации от съседна компания заради пререкания на спортна тема. По-късно човек от компанията нападнал приятеля на Любомир и Иво и те скочили да го защитят. За секунди страстите се успокоили. След това агресията се стоварила върху младия лекар. Мъжете започнали да нанасят удари с юмруци в областта на главата и лицето на лекаря, след което счупили и бутилки.  “Бях държан за ръцете, удрян, блъскан”, коментира д-р Паунов, цитиран от TrafficNews.bg.

„Младежите от града под тепетата - д-р Любомир Паунов и Иво Мурджев са в курорта още на 30 юли. Решават да излязат на заведение, прекаляват брутално с алкохола и влизат в юмручна свада със свои другари по партийна линия от Добрич. Вследствие на сблъсъка Любомир е с травма в областта на скулата“, информира пък plovdiv24.bg.

Кирил Бахнев

Според Пловдив онлайн, цитиран от flagman.bg, „Кирил Бахнев, социалист от Каварна си навлякъл гнева на тримата привърженици на ФК Ботев от града под тепетата, защото бил с тениска на футболен клуб Левски. Любомир, който е син на проф. д-р Мариана Мурджева (сестра на покойния проф. Красимир Мурджев) и д-р Димитър Паунов, Иво - син на проф. Мурджев и Стоян, се скарват с левскаря. Първоначално кавгата е потушена, но след малко избухва отново. Разправията прераства в юмручна саморазправа между Паунов, Мурджев, Каварджиев и социалиста от Каварна. 

Бахнев обаче ошамарва и тримата, като Любомир е с травма на скулата. Идва полиция, която закарва в районното четиримата участници, където те пишат обяснения. След това идва линейка, която завежда Паунов в болницата, където му зашиват скулата и пак го връщат в районното.

На излизане от полицията на Паунов му прилошава и братовчед му Иво го откарва в болницата в Добрич с неговата кола. По пътя обаче за втори път имат досег със служители на реда, който ги спират за проверка. Тестът с дрегер на Мурджев около 7 ч. сутринта показва 1,9 промила. Полицаите вземат номерата на колата. По случая е образувано бързо полицейско производство“, пише още изданието.

Проверка на Про Нюз Добрич установи, че в полицията в Албена действително има сигнал за конфликт между две компании в хотелски комплекс, при който е нанесена лека телесна повреда на 31-годишния Любомир Паунов.

Освен това, около 07:26 часа на територията на к.к. Албена е спрян за проверка лек автомобил „Шкода” с пловдивска регистрация, управляван от 24-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,9 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

От Районната прокуратура в Балчик съобщиха, че са запознати със случая, но материалите по него все още не са докладвани от полицията, която извършва разследването.

Председателят на областния съвет на БСП Мая Димитрова, сподели, че е запозната, че е имало някакъв проблем, но без подробностите, описани в пловдивските и централни медии. „Моята информация е, че той /Кирил Бахнев/ е искал да разтърве свада между пловдивски и софийски момчета. Това е, което аз мога да кажа. Информирана съм, че е имало такъв проблем, но пак казвам, че той е искал да ги разтърве“, посочи пред Про Нюз Добрич Димитрова. И добави, че още на следващия ден участниците в скандала, включително и каварненецът, са отзовани от лагера.
„Взети са нужните мерки по случая. Органите на реда са запознати със случая, всичко възможно, което е нужно, е направено“, увери Десислава Трифонова – председател на Младежкото обединение на БСП-Добрич. Тя отказа да коментира случилото се, но сподели, че „нещата са преекспонирани“.
От Про Нюз Добрич многократно търсихме общинския съветник от Каварна Кирил Бахнев, но не успяхме да се свържем с него за коментар. Готови сме да му предоставим възможност да изложи своята гледна точка във връзка със скандала, в който бе замесен.

c