Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Фирма-инвеститор санира детска ясла в Добрич

За две седмици приключи санирането на част от детска ясла № 4 „Щастливо детство“ в Добрич. Енергоефективни мерки бяха приложени в частта на детските занимални и спални помещения. Сградата придоби прекрасен вид, при това само за половин месец.

Санирането на детското заведение бе осъществено от фирма „Соник 63” със собственик Веселин Велев. Компанията изгражда новия модерен жилищен комплекс от затворен тип “Резиденшъл Парк Св. Георги”. Санирането на детската ясла, която се намира в близост до новия жилищен комплекс, е жест, който инвеститорът прави като малка компенсация за неудобствата, които строителството ще причини на децата и на процеса им на обучение, обясни за Про Нюз Добрич Веселин Велев при старта на ремонта.

Още на церемонията по „първа копка“ на първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич той отправи посланието, че, колкото и мащабен да е този проект за Добрич, той не бива да се разглежда като нещо отделно от целия социален живот на града и, че всеки от нас има отговорности, освен към семейството си, и към обществото. Tогава В. Велев сподели намерението си да направи нещо значимо за детска ясла „Щастливо детство“. След като предварително проучи от какво има нужда детското заведение, той взе решение и на 16 юли започна саниране на сградата, предназначена за сън и занимания на децата.

В рамките на две седмици ремонтните дейности по фасадата бяха завършени, а сградата получи нова визия и вече предлага повече комфорт на децата, както и повече спокойствие на родителите.

Веселин Велев посочи, че по проект на Общината се извършва подмяна на дограмата в южната част на детската ясла. Преценено е, сега е най-удобният момент, за да се направи изолация на помещенията, които децата обитават – спални и занимални. Ангажимент, който „Соник 63” пое и изпълни в рамките на две седмици.

Инвеститорът благодари на Общината за разрешението да се направи това, точно в този момент.

c