Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Деца от Добрич ще сглобяват скелет на динозавър

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца от Добрич ще се състои в неделя, 11 август, съобщават организаторите от детски парти център „Щура лаборатория”. Децата ще се запознаят с най-новия член на екипа - току що излюпилия се тиранозавър Рекс. Ще могат да го гушнат, милват и нахранят. Той танцува, ръмжи, „хапе”, споделят от „Щура лаборатория”.

От там посочват, че шоуто е един нов Фестивал на науката за деца. В рамките на 60 минути участниците ще преживеят нещо ново и вълнуващо. Те ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори ще сглобят скелет на динозавър. Ще хапнат любимата храна на тиранозавъра - захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатлят малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък - юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Ще бъдат проведени три тура на Динозавърското шоу - от 10, 12 и 14 часа в Конферентната зала на хотел „България”. Програмата се провежда в групи от 25 деца, само след предварително записване на телефон 0885 869029. Таксата за участие е 15 лева. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен, за него таксата е също 15 лева. Препоръчителната възраст на децата, участници в шоуто, е 4-12 години. Деца под 3 години не се допускат, уточняват организаторите.

c