Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Стопанин отглеждал нелегално 30 прасета в района на Летището в Добрич

Имаме постоянно писма за един стопанин, който отглежда прасета в района на бившата Абиобаза в Добрич, съобщи на провелото се днес заседание на Областната епизоотична комисия директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Борислав Каменов. Двата новосформирани екипа, които от днес тръгват на проверки в изпълнение на заповедите на областния управител Красимир Кирилов и на министъра на земеделието Десислава Танева, ще започнат от незаконния свинарник. Директорът на ОДБХ помоли за съдействие кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Д-р Каменов каза, че миналата седмица е получил и писмо от полицията за незаконното отглеждане на 30-те прасета в района на Летището. На собственика ще бъде направено предписания, така бяхме посъветвани от прокуратурата, за да няма след това „нещо не разбрал, неуведомен”, посочи директорът на ОДБХ. Той допълни, че собственикът ще бъде уведомен писмено за срок от 48 часа да спази изискванията на двете заповеди.

След изтичането на 48-часовия срок ако мерките не бъдат изпълнени прасетата ще бъдат убити и загробени на определените площадки.

c