Водещи новини - дясно Образование

От 395 одобрени иновативни училища, девет са в област Добрич

Девет са иновативните училища в област Добрич за новата учебна 2019/ 2020 година. Министерски съвет одобри за иновативни общо 395 училища от 133 населени места в 111 общини в страната. Преди това те бяха са одобрени от Комисията за иновативните училища.

  • Иновативните училища в Добрич са – ОУ “Стефан Караджа, Частна гимназия по туризъм и предприемачество “Райко Цончев”, СУ “Димитър Талев”, СУ “Любен Каравелов”, СУ “Свети Климент Охридски”, ЧСУ с профилирана подготовка по чужди езици и математика “Леонардо да Винчи”
  • В Генерал Тошево – ОУ “Христо Смирненски” и Професионална гимназия по земеделие “Тодор Рачински”
  • За Каварна – СУ „Стефан Караджа”

Мотивите за решението са в резултат на представените от училищата в Министерството на образованието и науката проекти за иновации, приети от педагогическите съвети и одобрени от родителите на учениците, включени в проекта. Иновациите са насочени към разработване и въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията или съдържанието на обучението, организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване.

Описаните иновативни процеси в училищните проекти за иновации ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

В Комисията за иновативните училища участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *