Водещи новини - дясно Крими

Близо 100 000 къса нелегални цигари и водка задържаха на ГКПП-Дуранкулак

Митнически служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване” откриха 3 120 кутии (62 400 къса) контрабандни цигари от марките „Минск“ и „Parliament“ в туристически автобус с българска регистрация, пътуващ от Беларус, при проверка в района на ГКПП – Дуранкулак. Проверката е извършена на 29 юли. Цигарите с белоруски бандерол са били укрити във фабрична кухина на автобуса. При проверката на превозното средство са открити и 7 бутилки с хладилен газ тип R134а, всяка с нето тегло над 13 кг, за който не са били представени необходимите документи.

При последвали оперативни действия е установен обект, използван за съхранение на нелегални акцизни стоки. При извършена проверка в обект – частен имот, находящ се в село в Добричка област, митнически служители от ГД МРР установяват наличие на още 1793 кутии (35 860 къса) цигари без валиден български бандерол, както и над 200 бутилки водка от 0,5 л. с украински бандерол.

Общо са иззети 98 260 къса цигари, 207 бутилки водка и 7 бутилки хладилен газ. Образувани са две досъдебни производства по описа на ГД МРР под надзора на районните прокуратури в Каварна и Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *