Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Без забавяне на движението при преминаване през ГКПП-та с Румъния

След натоварения трафик през първия ден от новата седмица, тази сутрин обработката и преминаването на автомобили от и за България е нормално за почти всички ГКПП-та в страната.

  • На българо-румънската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От утре (31 юли) ферибота по линия Зимнич-Свищов отново ще работи. На Дунав мост (при Русе) продължават ремонтните дейности по пътното платно от румънската страна, където се полага асфалтово покритие върху платното в посока България-Румъния.
  • Натоварен е трафика единствено по българо-гръцката граница на ГКПП Кулата, за леки автомобили - на вход и изход.
  • На българо-сръбската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
  • На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
  • На българо-турската граница  трафикът е  нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

От Вътрешното министерство на България напомнят, че за ненавършилите пълнолетие лица – български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо), на граничния пункт при излизане от България следва да предствят:

  • документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв)
  • оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител

С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

c