Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Предлагат допълнително над 1 млн. лева за ремонт на улици в Добрич

Предложение допълнително да се заделят над 1 милион лева за ремонт на уличната мрежа в Добрич е залегнало в предложение на кмета Йордан Йорданов за актуализация на общинския бюджет за 2019 г. Залага се също увеличение на парите за ремонт на улици с 1 057 660 лева. Средства ще бъдат осигурени от очакваното преизпълнение на плана на собствените приходи и компенсирани промени на разходни параграфи в дейността. Част от парите за уличните ремонти се предвижда да са от постъпилите приходи от дивиденти от „Добрички панаир“ АД на стойност 533 160 лева.

Публично обсъждане на актуализацията на бюджета за 2019 година ще се проведе от 16:00 часа днес - 29 юли, в сградата на Община град Добрич в Голямата заседателна зала. 

Актуализация ще се направи и във връзка с постъпили докладни записки от различни институции. Директорите на общинските училища и детски градини са поискали актуализиране на  бюджетите им предвид очакваното преизпълнение на плана на собствените им приходи в размер общо на 51 168 лева. От Регионалния исторически музей са поискали актуализиране на бюджета с 2500 лева за организиране на литературен празник и издаване на сборник с произведения, както и с други 33 832 лева във връзка с договор за изпълнение на археологически проучвания и съпътстваща консервация на археологически обект „Скален скит“.

Други 55 000 лева в приходната част са от отдаване под наем на рекламно-информационни елементи. Приходите от тях ще се използват за подпомагане на Футболен клуб „Добруджа 1919“.   Предвижда се също актуализация на бюджетите на общинските предприятия ОП „Център за защита на природата и животните“, ОП „Паркинги и пазари“ и ОП „Спортни имоти“.  Необходимите средства ще бъдат осигурени от очакваното преизпълнение на плана на собствените приходи, и компенсирани промени на разходни параграфи в дейностите. 

От местната администрация обявиха, че очакват мнения, препоръки и предложения в деловодството или на електронен адрес priemna@dobrich.bg, както и на телефон 058/600 416 и 058/600 001, вътрешен 258. За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще се приложи към докладната записка при внасянето й за разглеждане от Общински съвет.

c