Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Близо половината от собствениците в новия комплекс в Добрич - с по 2 апартамента

Близо половината от собствениците в Резиденшъл Парк Св. Георги избраха да закупят по 2 апартамента в комплекса, съобщават инвеститорите.
Една част от тях планират да обединят два съседни апартамента, други – предвиждат едно жилище за себе си и второ – по-голямо - за семейството на детето си, трети – закупиха двуспален апартамент за лично ползване и едноспален – за възрастни родители, четвърти – избраха първия жилищен комплекс от затворен тип да бъде дом за семействата на техните деца.

За разлика от покупката на вече изградено или използвано жилище, изборът на дом по време на изграждането му дава възможност на бъдещите обитатели да участват активно в организацията и разпределението на помещенията в него, посочват инвеститорите. Всяка неносеща стена в сградите може да бъде направена на желаното от собственика място, да бъде частично вдигната или дори да я няма - въпрос на дизайн и лични предпочитания, уточняват от там.

Всички ел.контакти и ключове също могат да бъдат изведени по индивидуален проект, за пълно удобство при бъдещото ползване. През следващите три месеца, които остават до етапа на изграждане на вътрешното разпределение всеки може да развие идеите си и да обмисли индивидуалния си проект от гледна точка на функционалност и естетика.

След 12 месеца първите новодомци ще могат да се настанят в домовете си в първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич „Резиденшъл Парк Св.Георги”.

Това сподели неотдавна пред Про Нюз Добрич инвеститорът Веселин Велев.

Резиденшъл парк „Свети Георги” е изцяло местна инвестиция на фирма „Соник 63” ЕООД с управител Веселин Велев. Той се намира на границата на градския парк „Свети Георги”. Разпростира се на терен от 13 декара, закупен на търг от Общината.

Според изготвения, заедно с изпълнителя, график, се предвижда първите два от общо четирите жилищни корпуса, да бъдат започнати сега и на груб строеж да бъдат завършени в рамките на 6-7 месеца. Довършителните работи по тях ще се изпълнят през следващите 5-7 месеца. Така, общо около 12 месеца ще са необходими за първите два корпуса. Така че, първите новодомци ще могат да се настанят минимум след една година.

В четирите жилищни сгради ще има общо 60 апартамента от висок клас с една до три спални, всеки със средна площ от около 120 кв. м. По желание на клиентите, някои от тях са обединени. На първия етаж ще има просторни мезонети със собствени градини, а на последния – пентхаузи със завладяваща гледка над парка.

c