Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Американци даряват кола и капково напояване за "Чудната градина" в Добрич

Поредни добри дела сътвориха представителите на социално отговорния бизнес в Добрич. Фирма „Есетере”, която е собственост на американската „doТERRA”, дариха напоителна система за "Чудната градина". Предстои да предоставят и работен автомобил, съобщават от най-голямото социално предприятие у нас.

„Даваме пример на цяла България и насоки за това как могат да се случат нещата, когато има социално ангажиран бизнес. Благодарим, приятели от "Есетере България"! Благодарим, че Ви има и правите всичко това за нас, и не само за нас. Нашите приятели от "Есетере България" отново не ни оставиха сами, а инвестираха нови хиляди левове в напоителна система за "Чудната градина"”, посочиха от социалното предприятие. „За нас радостта беше и двойна, защото инсталацията беше монтирана от нашите младежи”, споделиха от „Чудната градина”, създадена от неправителствената организация на лица с интелектуални затруднения „Св. Николай Чудотворец”.

Продължаваме да променяме нашата си малка България, но вече не сме сами. "Есетере България" се превърна в наш основен спонсор и сътрудничеството ни с тях едва започва.
В трите оранжерии на "Чудната градина" младежи с увреждания, основно с интелектуални затруднения, отглеждат цветя, плодове и зеленчуци.


c