Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Предстоят концерти и майсторски класове в XIII издание на "Страваганца" в Каварна

От 1-ви до 14-и август, участниците в XIII издание на Националния фестивал за старинна музика, песен и танц „Страваганца“ 2019, ще творят и музицират край морския бряг на Каварна.

В програмата на фестивала са включени майсторски класове, поредица от вечерни концерти, както и съпътстващи арт събития.

Официалното откриване ще бъде на 1 август от 18.30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев”, с включена изложба-живопис на Илиана Атанасова.

На 5 август от 18.30 ч. в храм „Св. Успение Богородично“ ще бъде отслужена Празнична вечерна служба и ще се състои хоров концерт, посветени на празника Преображение Господне.

На 7 август от 18.00 ч. в село Камен бряг, концерт ще изнесе Дуо „Банс Данс” от София. Формацията ще има концерт и на 8 август от 18.30 ч. в "Хамама" в Каварна.

Отново в 18:30 ч. в "Хамама" ще има китарен концерт, а на 10 август от от 18.30 ч. в ХГ „Христо Градечлиев“ ще се проведе заключителният концерт на майсторския клас по Оперно пеене за млади оперни певци на доц. д-р Николай Моцов.

Заключителният концерт на участниците в майсторския  клас по Класическа китара на д-р Столина Добрева ще бъде на 11 август от 18.30 ч. в ХГ „Христо Градечлиев“

В последния ден на Фестивала - 14 август, от17.00 ч. в Храм „Св. Успение Богорично“ започва Празничната вечерня, по повод храмовия празник на Храм „Св.Успение Богородично“.

След нея - от 18.30 ч. е и началото на заключителния тържествен концерт „Вечер на християнската музика“, с участието на Дамски камерен хор при Храм „Св.Атанасий” гр. Варна.

  • Диригент Евгения Григорова
  • Солисти : Жасмина Богословова , Светлана Рафаелян и Любомир Григоров.

Организаторите обявяват Вход - свободен, за всички фестивални събития.

c