Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Борбата в тенис-турнира "Албена 2019" навлиза в решаваща фаза

Със 160 участника във ветеранските възрастови категории и 180 в майсторския форум “Albena Open” започна XXI Международен фестивал”Албена 2019”, съобщи Стефан Георгиев - главен организатор на форума. По традиция, спортното събитие се провежда в спортната база на ваканционно селище Албена - Европейски курорт на спорта за 2019.

Изиграха се срещите в предварителните групи като изненади не се получиха - фаворитите взеха своето и продължават напред в борбата за купите и медалите, а отпадналите ще се състезават в утешителни турнири. Главни претенденти за големите призове са българските национали Теодор Александров, Петко Габровски и Теодор Йорданов както и румънската звезда Пол Младин - с най-висок рейтинг в световната ранглиста.

При ветераните се изиграха и двойковите срещи. Останаха решаващите финали, които ще се проведат на 28 юли.

Днес състезателния ден започва с елиминациите във ветеранските възрасти, а от 18 часа са срещите по двойки на “Albena Open”.

Утре, престоят елиминациите при майсторите. Водещите състезатели ще ще се срещнат помежду си, за да определят финалистите. Решаващите битки започват след 10:00 часа в неделя (28 юли) и могат да бъдат наблюдавани от всички желаещи - почитатели на спорта.

c