Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Обирджията на валутното бюро в Каварна - в изпитателен срок по предишна присъда

24-годишният Адриан А., който нападна служителка на валутно бюро в Каварна и отмъкна две чанти с 55 000 лева, е задържан под стража с определение на Добричкия окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура в града.

Маскиран задигна 55 000 лева от обменно бюро в Каварна

Както съобщи вчера пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, той е бил привлечен като обвиняем за грабеж в големи размери на служителка в обменно бюро и задържан от прокуратурата за срок до 72 часа до произнасянето на съда по образуваното бързо производство.

Престъплението е извършено на 24 юли тази година в Каварна. 24-годишният обвиняем причакал служителката в бюрото, която носела две чанти с пари в различна валута на стойност около 55 000 лева. Докато отключвала офиса, жената била напръскана със спрей от маскиран мъж. След това нападателят успял да издърпа двете чанти с пари и направил опит да избяга. Случайни минувачи, станали очевидци на грабежа, заловили извършителя и подали сигнал в полицията.

Син на бивш полицай е маскираният обирджия на чейндж бюрото в Каварна

Адриан е осъждан. Престъплението, за което сега е с повдигнато обвинение и в ареста, е било извършено в изпитателния срок на условното му осъждане за друго деяние.

c