Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В 59 маломерни и слети паралелки ще учат децата от община Добричка

Предложение за формиране на общо 59 слети и маломерни паралелки в училища от община Добричка през учебната 2019/ 2020 година ще бъде внесено на предстоящото заседание на Общинския съвет
от кмета инж. Тошко Петков. То е във връзка с постъпили мотивирани предложения от директорите и положителни становища на началника на Регионалното управление по образованието в Добрич.

Предложението предвижда самостоятелните и слети паралелки с брой ученици не по-малко от 10 да са 46 в 13 села - Батово, Ведрина, Дончево, Житница, Ловчанци, Божурово, Овчарово, Победа, Смолница, Стефаново, Стожер, Хитово и Карапелит. За бюджетната 2019 година са осигурени допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените единни стандарти в училищата с брой ученици под 80 в селата Ведрина, Дончево, Смолница, Божурово, Овчарово, Хитово и Ловчанци. За училищата с над 80 ученици в селата Батово, Житница, Победа, Стефаново, Стожер и Карапелит са осигурени средства в рамките на утвърдения за съответното училище бюджет и допълнителни средства не са необходими.

Инж. Тошко Петков ще предложи формиране и на 13 слети или самостоятелни паралелки с по-малко от 10 ученици – в училищата Божурово, Овчарово, Батово, Смолница, Дончево, Ведрина, Хитово.

Допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес през 2020 година ще се предвидят при изготвянето на бюджета.

c