Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Тенисисти от 15 държави ще мерят сили в XXI Международен фестивал "Албена 2019"

Над 400 състезатели на възраст между 8 и 80 години ще вземат участие във откриващото се днес 21-во издание на Международния фестивал по тенис на маса “Албена 2019”. Най-големият в страната спортен форум със малката топка ще бъде домакинстван отново от ваканционно селище "Албена" - Европейски курорт на спорта за 2019 година. Състезателите от 15 държави в Европа и Азия, са заявили участие в отделните надпревари, съобщи главният фестивален организатор Стефан Георгиев - президент на СК "Дама купа".

"На практика, Фестивалът започна още преди пет дни, с началото на първият международен тренировъчен лагер в който се включиха състезатели от Русия, Украйна, Германия и България, трениращи под ръководството на едни от най добрите български и руски специалисти", сподели Стефан Георгиев.

Официалното откриване е днес от 10 часа, като веднага след него ще бъде даден старт на състезанията в групите от шестта ветерански категории - 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+ години, както за жени-ветерани над 40 години.

През утрешния ден, от 15 часа започва груповата фаза на майсторския турнир Albena Open, в който ще се включат едни от най-силните състезатели на страната ни - националите Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Петко Габровски, както и многократната шампионка при жените Сибел Алтънкая, състезаваща се в момента за Турция.

На 26 юли са двойковите турнири при ветераните и при майсторите, а в събота след обяд са елиминациите в “Albena Open”. Преди елеиминационната фаза ще се изиграят мачовете в основните схеми на турнирите във всички възрасти при ветераните.

На 28 юли от 10 часа, предстои да се проведат финалните срещи във всички възрастови категории ветерани, като последни ще са срещите в “Albena Open” при жените и мъжете.

Организаторите на проявата от спортен клуб ”Дама купа” са осигурили безплатен вход за спортна зала “Албена” през почивните дни за всички любители на тениса на маса от цялата страна за да могат да станат свидетели на най-интересните срещи от всички турнири.

 След приключването на финала при мъжете ще започне и втория международен тренировъчен лагер който ще продължи до 1 август, когато от 14 часа ще бъде открит и 12-я Международен младежки фестивал по тенис на маса ”Албена 2019”. В продължение на 4 дни ще се изиграят индивидуални турнири в три възрастови категории - момичета и момчета до 12 години, кадетки и кадети до 15 и юноши и девойки до 18 години.

"Ваканционно селище Албена е осигурило перфектни условия за игра,тренировъчна дейност и възстановяване, както и за почивки и забавления на всички участници и гости и кани всички любители на спорта почиващи в комплекса да се насладят на изявите на младите таланти", коментираха от организационния щаб на Фестивала.

c