Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Започва кампания за помощ на семейството, чийто дом в Добрич изгоря

След публикациите в Про Нюз Добрич и други медии, читатели заявиха желание да помогнат на семейството с тежко болен син, чийто дом изгоря да основи в събота.

Припомняме, че при пожар семейството изгуби дома си на ул. „Ралица“ №29, както и всичко в него. То има 18-годишен син с психиатрично заболяване, който е с 80% нетрудоспособност. Те недоумяват как ще се справят занапред. Момчето получава пенсия от 138 лева. Майка му не работи, за да може да се грижи за него. Бащата работи в строителството, но няма постоянна работа.

Семейство с тежко болен син изгуби всичко при пожар в Добрич

Вчера са провели разговори в Общината, откъдето са получили уверение, че временно ще им бъде предоставено общинско жилище срещу наем от 90 лева месечно.

Средства ще бъдат събирани, за да може семейството отново да си построи къща. Надяват се, че един ден отново ще могат да се върнат в дома си.

Психично болният син подпалил семейния дом в Добрич, твърдят от пожарната

По настояване на нашите читатели от семейството предоставиха банкова сметка на майката, по която желаещите да ги подкрепят, могат да превеждат финансови средства.

Тези, които искат да помогнат по друг начин, могат да се свържат с дъщерята на семейството Нели Василева на телефон 0895930768.

Банковата сметка е в Експресбанк.

BIC: TTBBBG22

IBAN: BG35 TTBB 9400 1509 0126 54

Титуляр: Веска Стефанова Господинова

c