Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Забраниха движението и паркирането на коли по Дамбата в Балчик

До 30 септември със заповед на кмета на Балчик Николай Ангелов се забранява движението и паркирането на моторни превозни средства по Дамбата в Белия град. Целта е създаването на условия за сигурност и безопасно движение по крайбрежната алея.

Със заповедта се определя пропускателен режим на автомобили за западната част на Дамбата през КПП “Тих кът”, където ще бъде поставена бариера. Режимът ще се изпълнява и контролира от общинско предприятие „БКС”. Ще бъдат монтирани пътни знаци В2 - Забранено е влизането на  ППС в двете посоки, и В27 - Забранени са престоят и паркирането в източния край на ремонтирания участък на алеята.
Със заповедта на Николай Ангелов се разрешава движението на автомобили, обслужващи търговските обекти, до 10 часа. Забранява се движението и паркирането на всички останали коли, включително и на такива на собственици /наематели/ на търговски обекти. Разрешава се еднократното пропускане през КПП-то на автомобили на гости на комплекс „Режина Мария” след обаждане от рецепцията, като телефонната връзка се осигури от мениджмънта на хотела. При сватбени тържества в района на „Двореца” трябва да бъде пропускан един автомобил.

Режимът не важи за коли на МВР, ДАНС, Спешна медицинска помощ, аварийните автомобили на Енерго Про и ВиК, служебните на Общинска администрация в Балчик, както и МПС на други контролни
органи и експлоатационни дружества.

Ето и пълният текст на заповедта:

З А П О В Е Д

На основание чл.44, ал.1, т.4 и ал.2 от ЗМСМА, чл.З, ал.1 от ЗДвП, във връзка със Заповед №487/10.05.2019 година на Кмета на Община Балчик и с оглед създаването на условия за сигурност и безопасно движение  по алея „Дамба”,

НАРЕЖДАМ:

  1. Определям пропускателен режим на МПС за западната част на алея “Дамба” през КПП “Тих кът”,  считано от 20.07.2019 година до 30.09.2019 година.
    1.  Възлагам изпълнението на режима на ОбП БКС.
    1.  Управителят на ОбП БКС да организира освежаването на помещението за охранителите и проконтролира профилактиката на входно-изходната бариера.
    1. Да бъдат монтирани пътни знаци В2 „Забранено е влизането на  ППС в двете посоки” и В27 „Забранени са престоят и паркирането” в източния край на ремонтирания участък на алеята.
    1. Разрешавам движението на автомобили, обслужващи търговските обекти и на автомобилите на ОбП БКС до 10.00 часа. Забранявам движението и паркирането на всички останали автомобили, включително и на такива на собственици /наематели/ на търговски обекти.
    1. Разрешавам еднократното пропускане през КПП на автомобили на гости на комплекс „Режина Мария”, след обаждане от рецепцията, като телефонната връзка се осигури от мениджмънта на хотела.
    1. При сватбени тържества в района на „Двореца” през КПП да бъде пропускан 1 автомобил.
  1. Да бъдат пропускани и автомобилите на МВР, ДАНС, Спешна медицинска помощ, аварийните автомобили на Енерго Про и ВиК, служебните автомобили на Общинска администрация Балчик, както и МПС на други контролни органи и експлоатационни дружества.
  • Задължавам органите на РУ на МВР Балчик, да следят за стриктно спазване на определения в заповедта пропускателен режим и предприемат предвидените в закона мерки за санкциониране на нарушителите.

Настоящата заповед да бъде връчена на РУ на МВР Балчик, ОбП БКС, ОЗ "Сигурност” и сектор “Информационно и технологично обслужване” на ОбА за сведение и изпълнение и да се отпечата в местния печат.

c