Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Аварийно ще укрепват подпорна стена на плажа в Каварна за близо 230 000 лева

"Аварийно укрепване и реконструкция на подпорна стена на плаж Каварна” е предметът на обществена поръчка, обявена от Община Каварна. Подпорната стена се намира под част от ул. "Черноморска", в участъка между плажа и стръмен крайбрежен склон.
Участъкът от подпорната стена, предмет на поръчката, е строен около 1970 година. Изграден е с височина 4 м от каменна зидария с дебелина около 40-50 см. Общата дължина на участъка е около 67 метра, става ясно от обявената от Общината поръчка.

Стената е с нарушена структура на основната зидария и на мазилката върху нея, с тухлени кърпежи в разрушените места, с корозирала, стърчаща и оголена арматура. На места стената е силно наклонена. Липсва система за отвеждане на повърхностните води. В участъка от стената има голяма растителност - дървета и храсти, допринасящи за деформациите по нея.

За обекта има изготвен Инвестиционен проект по искане на възложителя и издадена скица-виза от главния архитект на Община Каварна. Той третира изграждане на ъглова стена с височина 4 метра, с която частично ще се подмени старата съществуваща каменна стена. Предвижда се и изпълнение на бетонова настилка с наклон 1.5 процента за отвежданена дъждовните води.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 190 000 лева без ДДС или 228 000 лв. с ДДС. Сумата е максимално допустимият размер на финансовия ресурс, осигурен от възложителя. 

Срокът за изпълнение на строителството не трябва да е повече от 180
календарни дни. Той започва да тече от подписването на протокол за откриване на строителна площадка и за определяне на строителна линия и ниво до приключване на всички видове рботи по изпълнение на строителството по поректа и предаване на строежа на възложителя, удостоверено с подписването на Констативен акт за
установяване годността за приемане на строежа.

Оферти се подават в Община Каварна до 17 часа на 1 август. Отварянето им ще стане следващия ден от 10 часа.

c