Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Талантлива 7-годишна певица от Каварна ще участва в „Детска мелодия на годината 2019”

Талантливата 7-годишна солистка на Вокална Академия Каварна - Теодора Недева, е допусната до участие в „Детска мелодия на годината 2019”. Само дни след като излезе първият клип към песента на Теа „Танц за всяко цвете”, дойде и новината, че момиченцето е сред избраните да представят  14-те нови детски песни от Национален фестивал за нови детски песни.

Момиченцето от Каварна ще представи песента „Незабравка” - музика и аранжимент - Иван Кръстев и текст - Вера Стойкова.

Теодора радва не само с певческия си талант, но и с многостранните си интереси и активни занимания с рисуване, математика, тенис и карате. Тя е най-активния малък читател в читалищната библиотека в Каварна, тъй като чете от 3 годинки и половина и за нея няма нищо по-интересно от книгите.

В края на миналата година песента "Лунапарк", представена от 6-годишната тогава Теодора, получи награда за аранжимент и оригинално постижение в областта на детската песен от Европейския фестивал за детски песни "Златни искри". Сега Теа е сред допусната до участие в „Детска мелодия на годината 2019” като изпълнител на една от 14-те нови детски песни.  Те ще могат да се видят на 1 ноември 2019 г.

7-годишната Теодора Недева от Каварна с първи клип (+видео)

Национален фестивал за нови детски песни ”Детска мелодия на годината”се организира от Сдружение „За българска музика и изкуство” и е подкрепен от Съюз на писателите в България, Съюз на музикалните и танцови дейци,  Държана агенция за българите в чужбина, Държавен литературен музей, Държавна агенция за закрила на детето. Първото издание на фестивала стартира на 22.03.2018г. с двумесечен срок за набиране на нови детски песни за деца до 14г.,  от които професионално жури избра 14 песни да продължат участието си във Фестивала.

Национално прослушване за деца до 14 годишна възраст се проведе в 12 областни града от 15 юни до 9 юли. Явиха се общо 340 деца, от които бяха избрани индивидуални изпълнители, дуети, триа, квартети, секстети и вокални групи, които да изпълнят финалните 14 песни от фестивала.

На 22 септември финалните 14 песни започват да звучат в ефира на БНР и БГ Радио, а от 1 октомври видеата на песните могат да бъдат гледани в Ютуб и ТВ Е-кидс, ЕВРОКОМ.

c