Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Забраняват движението на коли по дамбата в Балчик

Рестриктивни мерки за колите по крайбрежната алея в Балчик се очаква да бъдат въведени от следващата седмица.

"Няма да позволя паркиране по новоремонтираната дамба", заяви кметът Николай Ангелов. Той съобщи, че ще ограничи движението на автомобили в частта пред Двореца.

"Стана анархия при паркирането и ползването на тази крайбрежна алея. Има и плаж пред Двореца. Много хора решиха, че могат да ходят с колите си и да спират почти на самия плаж", заяви Ангелов.

Обясни, че администрацията се съобразява с това, че има крайбрежни ресторанти и хотели. "Предупреждавам, че от следващата седмица ще има рестриктивни мерки по пропускателния режим по крайбрежната алея. В тази част ние сме забранили движението, но ще ограничим и движението пред Двореца", каза кметът.

Съобщи, че се чакат конструктивни предложения от представителите на бизнеса по крайбрежната алея. " Чакаме предложения от бизнеса, за да направим ограничен, но урегулиран достъп. Дано ни дадат вариант, от който всички да са доволни. Ако не ни дадат такъв вариант, ще забраня движението по крайбрежната алея през светлата част на денонощието. И то с крути мерки – не с бариера, а с поставяне на недвижими препятствия", заяви още Николай Ангелов.

Ако няма конструктивни предложения, може да се наложи хотелите и ресторантите в района да бъдат обслужвани само през тъмната част на денонощието.

„Ние искаме да осигурим не само спокойствието на плажуващите, но и безопасността им. Има малки деца и пресичащи хора, слънцето и морето води до намаляване на вниманието и вероятността от нещастни случаи е голяма“, посочи още Ангелов.

Снимка: БНР

c