Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Приемат документи на възрастни и хора с увреждания от Шабла за патронажна грижа

В Община Шабла се приемат документи на възрастни и хора с увреждания, които желаят да ползват почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, съобщават от местната администрация. Дейностите са по одобрено проектно предложение „Предоставяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в общините Балчик, Каварна и Шабла” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година.
Документи се приемат в Информационния център на Община Шабла, крайният срок е 31 юли.
За включване в социалната услуга могат да кандидатстват възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване и хора с увреждания и техните семейства. Освен почасови мобилни здравно-социални услуги те ще получават и психологическа подкрепа и консултиране.
Услугите ще се предоставят за период от 12 месеца. Всеки одобрен ще получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден.
На подалите заявления ще се изготви индивидуална оценка на потребностите от специалист на Община Шабла, след което ще се извърши оценка за подбор на потребителите. Ще бъдат класирани 19 потребители на почасови здравно-социални услуги.

До 31 юли в Община Шабла се приемат и документи от кандидати за предоставяне на патронажна грижа за длъжностите медицински специалист, психолог и домашен чистач/ санитар.

c