Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кредити за стотици хиляди теглил издирваният 10 години измамник от Добрич

Задържаният в Стара Загора престъпник от Добрич бил обявен за общодържавно издирване преди 10 години за извършване на множество документи измами, свързани с тегленето на кредити за стотици хиляди левове от финансови институции, съобщава monitor.bg. Както Про Нюз Добрич писа, добричлията бе задържан на 14 юли при операция на служители от сектор „Издирване“ на ГД „Национална полиция“ и техни колеги от ОДМВР-Варна и Стара Загора.
До 55-годишния мъж се стигнало в хода на проверка за разпространение на наркотици. При обиска у него било намерено малко количество марихуана, но проверката в системата на МВР показала, че документът му за самоличност е подправен.

Измамите са били осъществявани в различно време в няколко града на страната: Ихтиман, Варна, Добрич и София. В Града на липите беглецът от правосъдието Румен Славеев е пребивавал в апартамент под наем, няма данни в Стара Загора той да е замесен в друго престъпно деяние.

Очаква се Славеев да бъде приведен във Варна, където са образувани няколко дела срещу него за измама в особено големи размери, обсебване и присвояване, предвиждащи затвор до 12 години и конфискация на имуществото.

Източник: monitor.bg

c