Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Синът на шефа на Комисията по досиетата Евтим Костадинов от Добрич е сред задържаните от ДФ „Земеделие”

Задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на фонд "Земеделие" е Калоян Костадинов, съобщи 24chasa. Той е син на председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов, който е от Добрич.

Костадинов-син е зам.-шеф във фонда едва от 3 юни тази година. Ресорът му е прилагане на мерките по програмата за развитие на селските райони. Във ДФ "Земеделие" той работи от октомври 2014 година. От тогава до май 2017-а е бил главен секретар в дирекция "Договориране по прилагане на мерките за развитие на селските райони", а от 2017 година до избирането му на ръководната позиция е директор на същата дирекция.

Костадинов и още петима служители на фонда са в ареста за 24 часа. Тепърва предстои наблюдаващият прокурор по делото срещу Стайков - Ангел Кънев, да реши на кого да повдигне обвинения.

От специализираната прокуратура днес съобщиха, че съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, се извършват действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков. Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Източници: 24chasa.bg, Прокуратура за Р България

c