Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Близки издирват много болен млад мъж от Шабла

28-годишният Мариян Вълчанов Михайлов от Шабла, който е с тежко заболяване, е в неизвестност от вчера и близките му го издирват. За изчезването му съобщи в социалната мрежа сестра му Мая Вълчанова. Тя разказа, че брат й излязъл от вкъщи около 17 часа в неделя и от тогава  близките му го издирват. Бил облечен с черен анцуг, бяла тениска и сини джапанки.

Той е много болен, с пета степен шизофрения, сподели за Про Нюз Добрич бащата на Мариян Вълчан Михайлов. Младият мъж е с ТЕЛК решение, получава пенсия от 138 лева, за него се грижи личен асистент – младо момиче от Каварна. Баща му разказа, че днес трябвало да го заведат при прихиатърката му в Балчик, за да му издаде нов протокол, тъй като лекарствата му свършили. Сигурно е чул, че говорим за нея и за това е избягал, предполага Вълчан.

Няма го никъде, къде ли не го търсихме, каза бащата. По думите му младият мъж не може да помни, не знае къде отива и какво прави, само може да върви. Мариян не е изчезвал през последните две години, но преди това също се е налагало да бъде издирван. Обикновено след като напуснел Шабла обикалял в близките села – Тюленово, Камен бряг, Езерец. Откривали са го къде ли не – в пояси, край блатото край Езерец.

Близките молят, ако някой има информация за Мариян Вълчанов да се обади на телефон 0892 314926.

c