Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шампионско злато за Валентин Андреев и на Балканиадата в Истанбул

Втора поредна тила за младежкия национал и състезател на СКЛА "Черно море" Валентин Андреев. Балчишкият талант в леката атлетика успя да се пребори за титлата в коронната си дисциплина хвърляне на чук, по време на провелата се днес Балканиада за младежи под 18 години в турския град Истанбул.

За Олимпийския вице-шампион за кадети Валентин Андреев това е втора титла от Балканиада през това лято. Само в рамките на 10 дни, балчиклията оглави класирането най-напред в Клуж-Напока, където стана шампион с 6-килограмовия чук при младежите под 20 години. В турския мегаполис, Андреев участва в собствената си възрастова категория (под 18 години) и успя да спечели златото с резултат от 80.90 м. - с 5-килограмовия уред.

През настоящия сезон Валентин Андреев оглавява световната ранглиста при юношите под 18 г., с резултат 82.72 м – постижение, регистрирано на 4 май. В по-горната категория - при юношите под 20 г., Андреев в момента е в световния ТОП10, заемайки 9-ата позиция, с националния рекорд от 74.26 м , който регистрира в средата на миналата седмица по време на Балканиадата в Румъния.

Източник: bgathletic.com

c