Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Престижни бизнес награди за групата Монбат, част от която е „Старт” АД - Добрич

Отличия в три категории на Годишните награди на b2b Media получи икономическата група Монбат, част от която е „Старт” АД – Добрич. На петата годишна b2b Media Awards церемония, икономическата група Монбат получи две първи награди в категориите Бизнес лидер на годината и Инвеститор с визия и втора награда в категория Иновативен прoeкт.

Наградите бяха връчени по време на официална церемония в присъствието на официална лица, медии, бизнес организации и професионални сдружения. Над 70 проекта се състезаваха в петото издание на Годишните награди на b2b Media, с което беше отбелязан рекорден интерес към събитието, съобщават организаторите. За отличията в над 20 категории се състезаваха организации, които имат значими постижения, както и новаторски, креативни и социално-отговорни проекти. Участниците са от различни сектори у нас.

Наградите b2b Media Awards честват новаторското мислене и впечатляващите резултати, постигнати от най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-креативните пространства, най-открояващите се кампании за корпоративна социална отговорност.

Спечелването на наградата Бизнес лидер на годината признава високото ниво на професионализъм, адаптивност и експертиза, демонстрирани от висшия мениджмънт на икономическата група Монбат в глобалното разширяване на дейността си, въпреки конюнктурата на международния пазар на олово, посочват от компанията. Наградата затвърждава постиженията в политиката на Монбат за устойчива подкрепа и икономическо развитие на регионите, които са включени в корпоративната социална отговорност на компанията.

Първа награда за Инвеститор с визия ознаменува динамичното развитие на Монбат, подкрепяно от стратегията за пазарна и диверсификация на бизнес сегментите, както и ветикалната интеграция на производство и рециклиране. Визията за бъдещето на Монбат е фокусирана върху създаването на устойчиво развитие на икономическата група, осигуряване на работни места и възможност за професионалисти от различни държави и региони да се присъединят към успешна, етична и международно призната българска компания. Един от ключовете към успеха на Монбат е стратегическото планиране и управление, които са изключително гъвкави в краткосрочен план и следват ясна линия в дългосрочна перспектива.

Наградата за Иновативен проект е сред първите отличия за наскоро представеното в Амстердам литиево-йонно решение с висока мощност, идващо като пазарно представяне след придобиването и успешното сливане на двете германски компании през 2017 година. Интегрирането на експертизата на компаниите доведе до модулното и гъвкаво решение за морски транспорт EASy Marine, базирано на сигурната и доказана LFP-клетъчна химия. Приложението на продукта ще позволи на морските съдове да редуцират използваното място и шума от създаването на мощност, както и да намалят екологичния си отпечатък - тема, която е от все по-голямо значение за морския транспорт.

Д-р Бабанин, групов директор Маркетинг и комуникации на Монбат, коментира: “Бихме искали да благодарим на журито на b2b Media Awards за признанието на енергията и усилията на икономическата група да работи за зареждане на едно по-добро бъдеще. Особено отчитайки факта, че това признание идва в година, в която отбелязваме 60 години производство в Монтана и 20 години от създаването на икономическата група. Наша цел е да вдъхновяваме настоящото и следващите поколение от специалисти, да предоставяме иновативни и изключителни продукти и да добавяме стойност към регионите и бизнес средата, в които работим.“

В групата влизат производителите на оловни батерии "Монбат" (Монтана) и "Старт" (Добрич), рециклиращите мощности в страната и чужбина, както и германският производител на литиево-йонни батерии EAS Batteries. "Старт" АД специализира в производството на стартерни батерии, предназначени за тежкотоварни автомобили, автобуси, пътно-строителна, селскостопанска, железопътна техника и батерии с циклично приложение.

Представена в повече от 60 държави чрез повече от 20 различни приложения и индустрии, икономическата група Монбат е един от най-устойчиво развиващите се икономически субекти в страната. Монбат АД се търгува на Premium Equities Segment на Българска фондова борса – София АД, като пазарната капитализация към края на октомври 2018  достига приблизително 140 млн. евро (по официалния курс на БНБ).

c