Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Предстои IV-ят детски пясъчен фестивал, на плаж "Двореца" в Балчик

За четвърта поредна година край морето в Балчик, Детският плажен фестивал "Пясъчни творения" ще събере деца и роднини от страната и чужбина. Празникът ще започне още от сутринта на 13 юли, на плаж "Двореца", където организаторите ще очакват тазгодишните участници, за да развихрят фантазията си в създаването на пясъчни творения.

Желаещите да се запишат за участие, могат да направят това и на място - в деня на фестивала, уточни Мартин Кръстев - инициатор и главен организатор на детския плажен фестивал.

Участниците ще имат на разположение 60 минути, за да сътворят най-красивото, на което са способни. Няма ограничени в естествените материали, които може да използва все един от творците. Началото ще бъде дадено в 9:00 ч., а в 11:00 ч., журито на Фестивала ще обяви и отличените.

Според регламента, през тази година „Пясъчни творения“ няма да има конкурсен характер, но както на всеки детски празник, ще бъдат връчни специални награди.

Организаторите обръщат внимание на желаещи, които за пръв път ще се включат в детския пясъчен фест, че е нужно да си носят работни материали - кофички, лопатки и задължително - добро настроение!

По време на третото издание през 2018 година беше въведена и нова категория – „Семейна“, в която вече се допуска участието не само на родители, а и на роднини.

От 2019 година, Фестивал  „Пясъчни творения“ е включен и в Националния културен  календар на Министерството на културата. За трите изминали издания, плажният пясъчен фестивал е посрещнал над 150 деца от България, Русия, Турция, Белгия, Швеция, Украйна и Дания.

Детският фестивал „Пясъчни творения“ в Балчик включва и фотоконкурс

За първа година, в рамките на фестивала се проведе и фотоконкурсът „Моето лято“. Тринадесет фотографи на различна възраст и населени места в страната, изпратиха свои фотоси, класирани от журито на Конкурса.

Специалната награда "Най-добра снимка на Балчик“ е присъдена на Daan van der Plas (на 24 години от Балчик).

Класиране във възрастовите категории:

  • I-во място със 101 точки - Кристофър Бисеров Йорданов (на 12 години от Варна)
  • На I-во място­­ със 104 точки (от 105 възможни) е Симеон Филипов Симеонов (на 13 години от Варна)
  • I-во място със 102 точки - Желислав Николов (на 17 години от Варна)

Пълен списък с наградените в конкурса "Моето лято" 2019, може да видите ТУК


 Програма на "Пясъчни творения" 2019:

  • Регистрация: 8:30 ч.
  • Откриване на фестивала: 9:00 ч.
  • Време за работа: 9:00 -10:00 ч.
  • Награждаване: 11:00 ч.

c