Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Младежи от ПМГ в Добрич са поканени за Европейската седмица на програмирането в Брюксел

Абитуриентите от 12 „а” клас на ПМГ "Иван Вазов" Петър Коцев и Момчил Стойнов са поканени от екипа на българския еврокомисар Мария Габриел да участват в Европейската седмица на програмирането в Брюксел (https://codeweek.eu/). Тя ще се проведе от 5 до 20 октомври 2019 г., съобщиха от училището.

Поканата идва заради завоюваното трето място в направление „Интернет приложения 9-12 клас“ на XI-тото Национално състезание по информационни технологии под надслов: „Четвъртата индустриална революция“, което се проведе на 22-24 март в Благоевград.
Aмбициозният проект „EcoLinq – контролирана енергия у дома, опазена природата отвън“ впечатли авторитетното жури не само на Националното състезание по информационни технологии в Благоевград, но и учените, подготвящи българските отбори по математика, физика и информатика за международните олимпиади на Националния конкурс "Млади таланти" 2019.

В конкурса "Млади таланти" 2019 в науката, проектът "EcoLinq – контролирана енергия у дома, опазена природата отвън" бе сред 35те класирали се за финалния етап проекти, от общо 48.

Участниците във форума през 2018 г.
c