Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Три акта съставиха на заловени бракониери в горските стопанства в Добричко

През първата седмица на месец юли горските служител са извършени 32 проверки на територията на ДЛС-Тервел, съобщиха от пресцентъра на СИДП. Посетени са 31 обекта, където се извършва дърбодобив. 12 пространствени кубически метра незоконно изсечени дърва за огрев са задържани и е съставен един  акт за установяване на административно нарушение.

Два акта на закононарушители са съставени от горските служителите, след извършени 27 проверки на територията на ДЛС-Балчик. Санкциите са за заловени 1,24 килограма незаконно придобити недървесни продукти.

Общо 455 проверки са извършили служителите на стопанствата в системата на СИДП за първата седмица на този месец. Проверени са 233 обекта за добив на дървесина, 133 превозни средства, както и много физически лица.

55 са проверките в ДЛС-Паламара, 49 в ДГС-Шумен, 34 в ДГС-Смядово и 4 в ДГС-Преслав. В последното стопанство са задържани 0,9 пространствени кубически метра дърва за огрев, съставени са 16 констативни протокола и 2 акта за административно нарушение.

14  акта за установяване на административно нарушение са съставили служители на ДЛС-Шерба при седем проверки на физически лица. 1 акт има и в ДГС-Провадия, където проверките на обекти за добив на дървесина, автомобили и физически лица са 31. В ДГС-Варна са съставени 2 констативни протокола при две проверки, а в ДГС-Цонево при извършени 24 проверки нарушения не са констатирани.

Най-много проверки за периода отчитат от ДГС-Търговище – 168. Нарушения не са открити.

c