Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Любими български филми гледат под звездите жители и гости на с. Камен бряг

Две вечери подред жители и гости на каварненското село Камен бряг имат възможността да гледат любими филми под звездите. Това е възможно благодарение на Лятно кино на открито – инициатива на именития фотограф Юри Чарийски. Тя се провежда за седма-осма година.

За Про Нюз Добрич кметският наместник на Камен бряг Георги Кръстев сподели, че тази година излъчването на филми на открито е стартирало по-рано. Филмите се прожектират на гърба на сградата
на кметството, на обратната бяла страна на плакат от предно мероприятие. Зрителите могат да се насладят на всякакви филми, но се пускат предимно стари български.

В първите два дни филми на открито са гледали около 20-30 души, кметският наместник посочи, че още няма много хора в селото. Той се надява в края на месеца, когато ще се проведе „Jazz на село“, те да се увеличат.

Георги Кръстев сподели, че като цяло това лято туристите в Камен бряг са по-малко. Той обясни, че една от причините за отлива е, че два от трите ресторанта не работят. Единият фалирал и го купила банка, а собствениците на другия не желаели да го отварят. „Като няма заведения хората бягат”, каза кметският наместник. По думите му по-големият поток от туристи е към село Тюленово.

В Камен бряг живеят около 40-50 души, но през лятото то става по-многолюдно. Много жители на градове от страната имат имоти в селото, всяка година се купуват по два-три парцела и се строи, каза кметският наместник. По думите му около 80 процента от предпочитащите Камен бряг за летните месеци са софиянци.

Снимка: Добринка Ялнъзова

c