Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Красимир Балъков участва в турнира BlackSeaRama с участници от 15 държави

От 9 до 12 юли на трите игрища от дестинация Кейп Калиакра се провежде 11-ото издание на турнира BlackSeaRama Pro-am – The Lucky 11.

33 отбора от 15 държави, съставени от по един професионален играч и трима аматьори, мерят сили в три кръга по 18 дупки на предизвикателните терени на BlackSeaRama, Thracian Cliffs и Lighthouse. В състезанието традиционно участват професионалисти и аматьори от над 15 европейски държави.

Сред участниците е и През тази година сред участниците отново е изтъкнатият футболист и селекционер на националния отбор по футбол Красимир Балъков, съобщава БТА.

Това е най-старият турнир у нас и въпреки че голфът е млад за България, това е голямо постижение, каза пред БТА изпълнителният директор на BlackSeaRama Кънчо Стойчев. По думите му състезанието и тази година е част от календара на Европейската голф асоциация, а броят на участниците - над 130, бележи рекорд. Форматът на турнира е един от най-интересните, посочи Кънчо Стойчев. Във всеки отбор има по един професионалист и трима аматьори, като професионалистите се състезават помежду си, а те, заедно с аматьорите, се надпреварват за отборното класиране. През тази година сред участниците отново е изтъкнатият футболист и селекционер на националния отбор по футбол Красимир Балъков. Дошли са изтъкнати професионалисти от Турция, където голфът е много добре застъпен, тук са великолепни играчи от Италия, Франция, Англия.Това е един турнир, от който изпитвам изключително удоволствие, каза в интервю за БТА Красимир Балъков след края на първия състезателен ден. Отборът му е играл добре и се надява да потвърди резултатите си през втория и третия ден на турнира. По думите му целта на всяко негово участие в състезание по голф е да бъде все по-добър, а елементите, които се изискват, са пределна концентрация и мотивация. Иначе, добави националният селекционер, голфът е по-малко динамичен от футбола. Балъков не посочи кое голф игрище в България му допада най-много. Според него всички игрища са хубави, направени са качествено и с голямо удоволствие играе на всяко едно от тях. Голфът разтоварва и зарежда с много енергия, щастлив съм, когато мога да играя голф, каза още Красимир Балъков.

Източник: БТА

c