Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Кланица била източникът на червената вода в канала на Добрич

Гъша кланица е източник на червената вода, която неколкократно вече тече в дъждовен канал в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на „Водоснабдяване и канализация Добрич” инж. Тодор Гикински.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, РИОСВ извърши проверка по сигнал за течаща вода с червен цвят в дъждовен канал, намиращ се на ул. „Суха река” в Добрич.

Към момента на проверката не бе установено изтичане на червена вода. Дадено бе предписание на ВиК в Добрич за обследване на участъка и установяване на възможен източник на замърсяване.

При установяване на виновно лице, причинило замърсяването, ще бъдат предприети всички необходими мерки съгласно Закона за водите, посочиха тогава от РИОСВ.

„Знаем за какво става въпрос. Ние сме отремонтирали частично канализацията, която обслужва гъшата кланица. В момента едно от съоръженията, които са на канализацията, и него ще отремонтираме. Имаше изисквания към кланицата, чийто канал е частично прелял, в резултат на което се е получило това. Но, това е единичен случай. Дали сме предписание към всички, които ползват тази канализация”, каза инж. Гикински. Той посочи, че там е имало фекално езеро, което вече не съществува.

Снимка: Владимир Куцаров

c