Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Изтича срокът за подаване на заявки за фестивала „Текето 2019“

До 12 юли е срокът, в който групи, състави и индивидуални изпълнители могат да подадат своите заявки за участие в 23-тия Регионален фолклорен фестивал „Текето 2019“, съобщиха от Община Крушари.

Традиционно надпяванията и надиграванията се провеждат на Илинден, чието отбелязване тази година съвпада с точната дата на събора.

В Александрийската гора се очакват стотици гости  и вярващи, които освен на фолклорната надпревара ще могат посетят и манастира „Свети Пророк Илия“, непосредствено до който се издига горската сцена.

Новостите в категориите, които преди дни бяха обявени от Общинска администрация – Крушари, явно са провокирали интереса за изява сред децата-индивидуални изпълнители и мъжките певчески групи, които вече са подали своите заявки. Над 2000лв. осигурява община Крушари за награден фонд за Събора.

Желание да се надпяват са заявили групи и състави от общините Добричка, Ген.Тошево, Шабла, както и от с.Гроздьово, община Долни чифлик.

Традиционно силно представяне организаторите очакват от пенсионерските клубове на гр.Добрич, които също са заявили участие. 

c