Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Мюзикълът „Чарли и шоколадовата фабрика” донесе поредни отличия за театър „Дея” от Добрич

С диплома Лауреат първа степен бе отличен детски музикален театър „Дея” от Добрич с ръководител Лана Анцаридзе на VII-ия Международен театрален фестивал „Приятели на България”. Той се проведе в курортен комплекс Албена, организатор е фестивална програма „Приятели на България”.
Театър „Дея” участва с мюзикъла „Чарли и шоколадовата фабрика”, който е адаптиран по книгата на Роалд Дал и филма от 2005 година на Тим Бъртън. Той бе поставен за първи път в България в Добрич, премиерата му бе в края на април т. г. Поради големия интерес бе игран още веднъж през май.

Театър „Дея” спечели още една диплома от фестивала „Приятели на България”. Те бе присъдена на ръководителя Лана Анцаридзе и изпълнителя на главната роля Александър Танев – за авторски спектакъл. С Александър сме писали заедно всички тестове на мюзикъла, сподели за Про Нюз Добрич ръководителят. Театрите, с които се  конкурира „Дея”, бяха от Украйна, Русия и България.
Това на поредните отличия за „Чарли и шоколадовата фабрика”. В края на юли мюзикълът спечели Гран при и първо място в раздел „Театрално изкуство” на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” в Албена. Ръководителят Лана Анцаридзе бе удостоена със специална награда за високи творчески постижения.

c