Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Набелязват конкретни действия за недопускане на Африканска чума по свинете в област Добрич

Работна среща във връзка с недопускане разпространението на Африканска чума по свинете се проведе в Министерството на земеделието и храните, съобщават от Областна администрация в Добрич. В нея участваха и зам.-областните управители Живко Желязков и Красимир Николов. Представители на областните администрации и общините от северна България, както и директорите на областните дирекции на БАБХ, докладваха за предприетите мерки.

От своя страна земеделският министър Десислава Танева заедно с директора на БАБХ д-р Дамян Илиев и директора на ИАГ инж. Мирослав Маринов и зам.-министър на МВР Красимир Ципов представиха набелязаните мерки за превенция и недопускане на разпространение на заболяването.

Желязко Желязков сподели, че целта е да се стигне до всяко населено място и хората да бъдат запознати и предупредени за опасностите, които крие разпространението на болестта. Утре Желязков ще проведе среща с директора на ОДБХ в Добрич д-р Борислав Каменов и ще бъдат обсъдени конкретни действия по общини. Ежеседмично в МЗХГ трябва да бъдат изпращани доклади за състоянието на територията на областта, каза заместник областният управител.

c