Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Тодор Петров от Добрич с национален рекорд на тласкане на гюле

Състезателят на СКЛА „Добрич” Тодор Петров подобри националния рекорд в тласкане на гюле на Републиканско първенство по лека атлетика за момичета и момчета до 16 години, съобщи за Про Нюз Добрич президентът и треньор на клуба Галин Костадинов. Първенството се проведе вчера и днес в София.
Тодор Петров спечели златото, като изпрати уреда на 18.05 метра. Досегашното му постижение бе 17.82 метра. Младежът спечели и сребърен медал на хвърляне на чук.
Още един медал завоюва лекоатлет на добричкия клуб на Републиканското първенство. Драгомир Иванов стана втори на мятане на диск с лично постижение 48.24 метра. Според треньора
60 см не са му достигнали да стане първи. Момчето се класира на четвърто място в тласкането на гюле. Красен Христов стана седми на скок височина, а Християн Валентинов – шести на хвърляне на чук. Момчил Иванов стартира на 1 500 метра, но поради контузия не можа да си направи бягането, каза треньорът.
Като цяло съм доволен от представянето на момчетата, не всеки ден се прави Национален рекорд, коментира Галин Костадинов. Той изказва благодарност на всички хора, които помагат на клуба, защото без тяхната подкрепа лекоатлетите не биха могли да участват в състезания.

c