Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Благородно! Шампионка и отличничка от Добрич откри и върна важни документи

Ученичка от Добрич впечатли с благороден жест. Рая Жекова е шампионка по танци, първенец от олимпиади и отличничка, но и добър човек.

За нея разказа нашият читател Ивайло Петров. Ето какво ни писа той:

Бях в фоайето на Първо районно и реших да попитам от чисто любопитство какво прави едно малко дете в полицията...

Оказа се, че е намерила личните документи, документи за автомобил и дебитната карта на един господин. Поразпитах за хлапето...

Тя се казва Рая Жекова.

Оказа се европейски шампион от миналата година с танцова формация "My Dance". Дъщеря на шампион по борба. Отличник в природо математическата гимназия"Иван Вазов".

Рая се интересува от математика, физика, фотография. Участва в танцова формация "My Dance". Успешно се представя на всички състезания, в които участва, независимо дали са танцови или по точни науки. Тя бе и сред 15-ученици, които бяха наградени заради постигнати високи резултати на състезанията по БЕЛ и математика за седмокласници, отличени от Департамента за модерни обучителни методи към Висшето училище по мениджмънт /ВУМ/.

Ето какво разказа самата тя за Про Нюз Добрич:

"На 4 юли вървях пеша от курорта "Златни пясъци" до курорта "Албена". По пътя към "Албена" видях на земята падналия портфейл. В първия момент не знаех какво да предприема. Взех го,разгледах го и видях,че вътре има само документи-лична карта,карта за управление на МПС, контролен талон и т.н. Пробвах се да намеря човека във фейсбук, но опитът беше неуспешен. По-късно родителите ми звъннаха на дежурния полицай и го попитаха къде трябва да ги предам. Отидох в полицията и ги дадох. Полицаите веднага потърсиха човека с инициали С.Т.

Обадиха му се и му съобщиха за намерените документи. Естествено мъжът много се зарадва, че са попаднали в моите ръце и най вече, че съм ги върнала и ми благодари".

Рая е завършила 7 клас в ПМГ "Иван Вазов". Сега кандидатства в Езикова гимназия ,,Гео Милев” с немски и руски език. Надява се, че ще бъде приета, тъй като балът й е един от най-високите в областта.

Пожелаваме успех на Рая и винаги да е благородна и добра!

c