Общество

Трима младежи от област Добрич ще бъдат предложени за Съвета на децата

Само три общини – Добрич, Добричка и Тервел, са подали в срок предложения за попълване Съвета на децата към Държавна агенция „Закрила на детето”, съобщават от Областна администрация.
Предложенията бяха обсъдени днес на работно заседание на комисия, назначена със заповед на областния управител Красимир Кирилов и председателствана от заместника му Живко Желязков. В състава й влизат представители на РЗИ, РУО, РДСП, МВР и двама общественици.

Живко Желязков запозна присъстващите с процедурата по предлагане на кандидатури за попълване на Съвета на децата, а главният експерт Кемал Асан от Областна администрация представи
постъпилите предложения. Те са за Елена Христова, предложена от Община град Добрич в „Б“ направление – представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса, Петя Колева, предложена от Община Тервел в направление „А“ – членове на училищни форми на самоуправление, и индивидуалната кандидатури на Йозджан Стоянов, предложен от Община Добричка. Единодушно бе решено и трите деца да бъдат номинирани в различните направления.

По предложение на зам.-областният управител комисията реши в срок до края на следващата седмица да бъде извършена оценка на кандидатите, след което да се обобщи предложението от област Добрич и изпратени номинациите.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *