Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Мълния разцепи електрически стълб в Генералтошевското с. Изворово

Силна буря, придружена от гръмотевици, се изви снощи в област Добрич. На места, предимно в населени места в община Генерал Тошево, падна и градушка, имало е и случаи на временно прекъсване на електрозахранването,  съобщиха от Областния съвет за сигурност в Добрич.

Мълния разцепи електрически стълб, който се намира в частен имот в с. Изворово, съобщи кметът на селото Деян Димов. Екип на „Енерго Про” е дошъл на мястото на инцидента, захранването е спряно. Предстои смяна на стълба.  В селото е паднала и градушка, примесена с дъжд, но няма сериозни поражения, поясни кметът на селото. Падналият дъжд е бил около 25 л на кв. метър, но тъй като Изворово се намира във водосборна зона, е придошла вода от съседни села. От две години, обаче, дерето край селото се поддържа сериозно и то пое водата, в резултат на което няма сериозни щети, коментира Деян Димов. Пострадали хора няма.

В продължение на 15 минути в с. Равнец, също в община Генерал Тошево, е валяла градушка с големината на лешник, съобщи кметът на селото Жельо Вълчев. Той уточни, че падналият дъжд е около 40 л на кв. метър. Градушката е засегнала леко лозите, но няма тежки поражения, увери кметът.

За паднали клони и краткотрайна градушка съобщават и от с. Зограф. Градушка е имало и в района на Балчик, информираха от Областния съвет за сигурност.                       

c