Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Гран при и четири първи места завоюва СК „Алексия” на международна арт-олимпиада

Гран при и четири първи места спечелиха талантливите възпитаници на спортен клуб „Алексия” от Добрич с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева-Нейкова на международната арт-олимпиада „Хармония и сила”. Тя се провежда от 29 юни до 5 юли в Созопол. Организатори са Българска федерация по спортни танцови дисциплини, сдружение за изкуства „Ера-3000” и Община Созопол.

Добричкият клуб взе участие с 36 деца на възраст от 6 до 15 години. В Сола в категория „Джуниър” танцът на Пламена Цакова „Ангел на земята” бе класиран на първо място. Момичето бе обявено за Талант 2019.

Първи места спечелиха и два дуета. Това са Мадлен Ахмедова и Ема Георгиева в Първа възрастова категория, те представиха танца „Картата на съкровището”, и при „Джуниър” дует Полина Дончева и Симона Петкова с „Котка в шапка”.

В същата категория танцът „Черни рози” на Цвета Никова и Галина Василева стана втори. При Групи в категория „Деца” СК „Алексия” участва с танца „Пчелички”, представен от 33 деца от първи до трети клас. Те също грабнаха първото място. Клубът бе удостоен със Гран при за оригиналност, а Севдалина Мавродиева-Нейкова стана носител на наградата за хореограф.

Това беше едно добро закриване на състезателния ни календар, коментира за Про Нюз Добрич ръководителят на СК „Алексия”. По думите й през тази учебна година всички групи на клуба са носители на златни медали.

c