Водещи новини - дясно Образование

Детска градина “Слънчице” в Добрич вече е с нова висока ограда

Детска градина №10 “Слънчице” в Добрич е с изградена нова ограда, съобщиха от общинската администрация. Дворът й вече е ограден с високи телени пана. Поставени са и нови врати, които да са на нивото на оградата.

В отговор на запитване от Общината обясниха, че оградата е поставена за обезопасяване на средата, където децата играят. За закупуването и монтирането й са изразходвани 15 000 лева. Средствата са осигурени от бюджета на Община Добрич, в Програмата за капиталови разходи.

В Програма за капиталови разходи е предвидено изграждане на нови огради на още четири детски градина в Добрич – с номера 8, 18, 20 и 32.

Припомняме, че от началото на учебната година в детска градина „Слънчице” на два пъти вилняха вандали. Единия път неизвестни изтръгнаха от основите и разбиха на части едно от комбинираните детски съоръжения в двора. Дни преди това бяха откъртени комарниците на първия етаж, мрежите им бяха намерени накъсани, а рамките липсваха.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е ДГ10.jpg
Неколкократно детската градина е била обект на вандализъм

Още няколко детски градини са станали обект на такива прояви през учебната година, съобщиха от Общината. В ДГ №12 е била разбита врата на котелното помещение и счупена люлка, в ДГ №23 – счупени прозорци и обгорена беседка. Вандали са изкъртили дъските на пясъчниците и счупили прозорци в ДГ №24, прозорци са били счупени и в ДГ № 32.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *