Крими

Условна присъда за мъж, източил над 4500 лв от карти на туристи в Балчик

Условно наказание от 1 година лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок ще търпи мъж от Балчик, след като Окръжният съд в Добрич е одобрил постигнатото между него и прокуратурата споразумение, съобщиха от пресцентъра на съдебното ведомство.

Подсъдимият се признал за виновен в това, че за периода от 9 август 2016г. до 4 юли 2017г., при условията на продължавано престъпление, е използвал данни от платежни инструменти, без съгласието на титулярите.

39-годишният обвиняем стопанисвал къща за гости във вилна зона в Балчик и имал регистрация в сайт за резервации. При запазване на нощувки през сайта, като част от необходимата информация, гостите предоставяли данни за банковите си карти, след което подсъдимият имал достъп до тях. В посочения период той използвал данни от 3 банкови карти, чрез които направил покупки от сайтове за онлайн търговия. С източените от картите им суми на обща стойност 4525.33 лева, обвиняемият закупил три смартфона. Потърпевши от незаконната банкова операция са двама българи и една румънска гражданка, като причинените им от престъплението имуществени вреди вече са възстановени.

Щетите на румънката били възстановени от банката, издател на кредитната й карта,  веднага след като тя оспорила транзакцията. Сумите, с които били ощетени двамата българи, са възстановени от подсъдимия. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 1167.06 лева.

 Одобреното от Окръжния съд споразумение e окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *