Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: За да живея

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – За да живея от Йонми Парк:

ЕДНО МОМИЧЕ, КОЕТО МИНАВА ПРЕЗ АДА, ЗА ДА ЖИВЕЕ
Семейството на Йеонми Парк е сплотено, но суровият и контролиран от политическа пропаганда живот в Северна Корея ги подлага на множество лишения. След като баща й попада в затвора, роднините й са считани за престъпници и двете с майка й бягат в Китай. Годината е 2007, а Парк е едва на 13.
Момичето знае, че пътуването ще е трудно, но дори не подозира какви изпитания предстоят. За пребиваването си в Китай заплаща с детството си и едва не загива. Две години по-късно с майка й успяват да избягат в Южна Корея, но баща й вече е мъртъв, а сестра й е изчезнала. Дотогава единствено майка й знае какво всъщност се е случило от момента, в който пресичат река Ялу, за да се озоват в Китай.
В „За да живея“ Парк разкрива лишенията и измамите, които я сполетяват в Северна Корея, както и своите най-болезнени и тежки спомени – за първи път, без да спестява нищо. С достойнство и смелост разказва как с майка й са превърнати в сексуални робини в Китай и преживяват психологически и физически изпитания, които малцина биха преодолели.
Изповедта й е необичайна, поучителна и изключително ценна, а историята й е затрогваща и невъобразима, но никога безнадеждна – досущ като непоклатимия дух на момичето.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon

c