Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Български тим спечели бридж-турнира за наградите на СК "Дама Купа" в Албена

През двата почивни дни на изминалия уикенд се изиграха сесиите в турнира за смесени двойки от програмата на 37-ия Международен бридж фестивал "Албена 2019".
С убедителна преднина шампионската титла и наградите на организаторите на Фестивала от СК "Дама купа" за първото място завоюваха българите Анна Лекова /София/ и Емилиян Гогев /Кюстендил/, съобщи Стефан Георгиев - основен организатор на Фестивала. Вицешампиони са състезателите от сръбската двойка Весна Данилович и Небойша Богданович, а на трето място са пристигналата от Швейцария българска състезателка Камелия Балабанова и партньора ѝ Красимир Борисов /Бридж клуб"Сердика"-София/. Четвъртото място е за софиянката Стефани Паскалева и Владимир Славов /Перник/, а пети са Пирио и Еркки Ойа от Финландия. На почетната шеста позиция е двойката Анастасия Миронова и Сергей Миронов от Русия.

В петъчния следобед се изигра и блиц отборния турнир в който първото място извоюва интернационалния отбор "ЕNZO", съставен от състезатели от 4 държави - Даниел Фелдман /САЩ/, Евгени Цонев /Германия/, Игор Бесекевич /Украйна/ и Олег Купцов /Молдова/. Второто място остана за загубилия финалния мач много силен отбор "Варна-7" в състав Калин Караиванов, Пламен Христов /Пламбата/, Живко Великов и Иван Тонев, а трети е "ИЛКО"- също отбор на град Варна с капитан Илко Попов.

Днес от 15,30 е започват срещите от двойковия импов турнир за купа "Фламинго Гранд", а утре стартира надпреварата в дългоочаквания главен двойков "Конгрес Албена", в който ще се включи и завърналият се вече от Истанбул - нов европейски шампион, Джери Стаматов, чийто партньор ще бъде световноизвестният Калин Караиванов.

Новосъздаденият Аlbena Bridge Club организира за всички участници във Фестивала презентационен двойков турнир "Шампанско и звезди" който ще се проведе във ВИП залата на 8-и етаж на хотел''Парадайс Блу''  на 3 юли (сряда) от 21 часа.

c