Крими

Съдът в Добрич призна 600 евро глоба за българин, откраднал дизелово гориво в Холандия

Състав на Окръжния съд в Добрич призна глоба от 600 евро, наложена в Холандия на мъж от Генерал Тошево. 46-годишният български гражданин е бил санкциониран за деяние, извършено на 15 март 2018г. в гр. Севенум. В съучастие с трети лица той осъществил чрез взлом кражба на дизелово гориво, собственост на транспортна фирма. Решението за налагане на глобата е влязло в сила на 14 юни 2018година.

Производството в Окръжния съд бе образувано въз основа на изпратено от холандските власти удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.

Съдебният състав прецени, че няма основания да откаже признаване на глобата и българският гражданин следва да плати левовата й равностойност в размер на 1170 лева.

Делото беше гледано в отсъствието на санкционирания, който не е бил открит на регистрирания адрес. Според представена пред съда справка мъжът е напуснал страната на 1 март т.г. и няма данни за завръщането му. В проведеното задочно производство срещу него, той беше представляван от служебен защитник.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *