Водещи новини - дясно Култура

Днес в Добрич е финалният концерт на Националния фестивал на ученическите рок-групи

Победителят в първия Фестивал на ученическите рок групи, който се провежда в Добрич под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, ще стане ясен тази вечер. Всички участници ще получат грамоти, а класираните на първите три места – и купи.

Първият Национален фестивал на ученическите рок групи се провежда в Добрич. На сцената в градския парк в трите състезателни дни се качиха 12 групи – на 35 СОУ в София, FIRE BALL, IRON SHARKS, KASHMIR и INFERNO от Варна, SECONDAY от Ямбол, RED TRIGGER и LONERS ON THE HILL от Пловдив, PLANETARIUM и CREEP от Добрич, DREAMERS от Разград и ACTS OF OATH от Шумен. Изпълненията им се оценяват от изявени български музиканти и певци като Иван Лечев от ФСБ и Звездомир Керемидчиев от група Ахат.

С участието си в ученически рок групи учениците могат демонстрират уменията си, да подпомогнат процесите на социализация, както и направят професионален избор да се занимават с музика.

Днес от 18:30 ч. на сцената на скейт-парка ще се проведе финалният концерт на Националния фестивал на ученическите рок-групи. На гала концерта участие ще вземат най-добре представилите се групи, сред които и добричката „Creep“.

С голям интерес се очаква и концертът на журито. За първи път ще свирят заедно на една сцена председателят на журито Иван Лечев и неговите колеги Звезди Керемидчиев, Славчо Николов и Венко Поромански.

Всички жители и гости на Добрич са добре дошли в Градски парк „Св. Георги“, посочват организаторите

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *