Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Заснеха как две коли трошат знак "Стоп" на нов паркинг в Добрич

На страницата на Община Добрич във фейсбук са публикувани три видеоклипа, които показват, как двама шофьори чупят знака "Стоп" на паркинг в центъра на града.

"В три поредни файла Ви показваме как за пореден път се руши общинско имущество. Опитите за неправомерно паркиране, завършили със счупване на знака са заснети от камера на системата за видеонаблюдение. Знакът днес вече е възстановен. Записът е изпратен на КАТ Пътна полиция за предприемане на действия.
За намаляването на подобен тип инциденти с повреждане на имущество на обществени места всички трябва да сме отговорни", посочват от общинската администрация.

Случката се развива на новоизградения паркинг по улица „Страцин“. Той осигурява 40 паркоместа за работещите и живеещите в района.

Изграждането му бе по рамково споразумение с предмет: „Строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община град Добрич“. Целта бе да се облекчи трафикът в района и да се предотврати струпване на автомобили по улица „Страцин“.   

Припомняме, че преди година със Заповед на Областния управител Красимир Кирилов имотът бе отписан от актовите книги за недвижими имоти – частна държавна собственост, и предаден на Община град Добрич.

https://www.facebook.com/www.dobrich.bg/videos/456184974955156/
https://www.facebook.com/www.dobrich.bg/videos/327169768216386/
https://www.facebook.com/www.dobrich.bg/videos/484282612377433/
c