Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Предложенията от културния афиш на Добрич

Днешната културна програма на Добрич предлага пет събития, покриващи почти цялата вкусова палитра откъм разнообразие. Поезия, кино, рок-музика, изобразително изкуство и почти класически концерт ще определят културния облик на предложенията към жителите и гости на града.

  • Най-рано - от 11.30 ч., във фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде представена книгата на Иван Тодоров „Ретроспекции от живота на ХобиСклуб”.
  • Отново в библиотеката, но в Интерактивната зала от 17:30ч. ще започне прожекция на анимационен филм с деца от ЛДК “Играй и учи”. И двете събития са организирани от РБ "Дора Габе".
  • Пак в централната градска част - в Художествената галерия, от 17:30 ч., своя самостоятелна изложба ще открие добричкият художник Николай Тодоров. Експозицията е озаглавена "Тайнство" и ще представи най-новите идейни търсения на уникалния с въздействието на своя изказ творец.
  • От 18.30 ч. ще започне втората вечер на Националния фест на ученическите рок-групи. Мястото е сцената край езерото до скейт площадката в Градски парк "Св. Георги". Събитието се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Организатори са НЧ „Добрич – 2017“ и Община град Добрич.
  • За почитателите на новите търсения при съвременния национален шоу формат, от 20.00 ч. започва концертът на Криско с разградската филхармония - част от съвместното им национално турне, преминаващо под заглавието "Криско и филхармонията - Трибют към българската музика". Диригент, аранжимент и оркестрации на пиесите е Левон Манукян. Мястото е Концертна зала "Добрич". Събитието се организира от Частна импресарска агенция.   
c