Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Гимназията по земеделие в Ген. Тошево приключи работа по проект по "Еразъм+"

Иновативна гимназия по земеделие "Тодор Рачински" проведе заключителна информационна среща по проект "От практика в училище към европейско работно място" по програма "Еразъм+", съфинансирана от Европейски съюз, съобщиха от учебното заведение.
Целта на проекта бе повишаване качеството на професионалното образование в сферата на селското стопанство чрез провеждане на практически обучения в реална работна среда в друга европейска държава.

Участници в проекта са 24 ученици, 4 учители и две придружаващи лица. В заключителната среща по проекта дейно участие взеха учениците от първата мобилност, проведена през ноември 2018 г., и от втората мобилност от март 2019 г. от посещението до град Винковци, Република Хърватска.

Те представиха пред родители и гости презентации и споделиха своите впечатления от видяното и наученото в реална работна среда. Учителите участвали в проекта споделиха впечатленията си от проведените съвместни уроци с колегите си от Професионално училище по земеделие и лесовъдство, град Винковци, Република Хърватска и научените нови методи на обучение, с което се цели подобряване на връзката между производствената среда и образователната институция.

Директорът на Иновативна гимназия по земеделие "Тодор Рачински" изказа своята благодарност за съвместната и ползотворна работа между учители, ученици и родители.

c