Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Породисти животни от Европа и Русия представят на киноложка изложба в Каварна

Над 800 кучета от различни видове породи ще се състезават за голямата награда и оценките на журито, по време на започналата киноложка изложба на стадион „Калиакра“ в град Каварна. Надпреварата беше официално открита на 25 юни от зам.-кмета на община Каварна Йордан Йорданов и президента на Българската републиканска федерация по кинология Георги Христозов. В програмата по откриването на събитието, музикален поздрав към участници и гости отправи каварненският фолклорен състав "Шарено коланче".

Над 800 кучета ще дефилират в киноложка изложба в Каварна

От днес до 30 юни 2019г., шестчленен съдийски състав ще оценява състезаващите се кучета - представители на отделните породи от цяла Европа и Русия. По време на изложбата ще се представят и екземпляри от редките породи - бобтейл, кане корсо, уелско корги, и бостън териер. Статуетката "Златна роза" ще бъде връчена на най-добре представилото се животно. В конкурсната част ще бъде излъчен и носителя на голямата награда на кмета на община Каварна.

Състезателната програма започва всеки ден от 18:00 ч. на стадион "Калиакра", а финалната надпревара ще започне от 10:00 часа на 30 юни, когато ще се състои и награждаването на победителите.

Източник: Община Каварна

c